Barion Pixel

Bocuse d’Or


A Bocuse d’Or egyik legfontosabb küldetése, hogy a versenyeken bemutatott alapanyagok, technológiák, módszerek nem csupán öncélúan, a versenyzés erejéig nyerjenek létjogosultságot, hanem inspirációt adjanak, utat mutassanak az éttermeknek szerte a világban. Nagyon ritka azonban az, hogy egy étteremben olyan ételeket szolgáljanak fel, amelyek korábban a Bocuse d’Or zsűrije előtt bizonyítottak.

Széll Tamás minden idők legsikeresebb közép-európai Bocuse d’Or versenyzője, aki már a legelső Bocuse d’Or versenyzésénél fontosnak tartotta, hogy megmutassa a világnak, milyen az egyik legtradicionálisabb magyar étel, a gulyás, az ő elgondolásában, a Bocuse filozófiához igazítva. Ez a gulyás azóta séfjeink egyik védjegye lett, különböző tálalásban most is szerepel mind bisztrónk, a Stand25, mint a Stand étlapján. A 2016-os, Budapesten megrendezett Bocuse d’Or európai válogató hatalmas mérföldkő volt az egész magyar gasztronómiában. A győztes magyar csapat, Széll Tamással mint séffel és Szulló Szabinával mint csapatelnökkel megmutatta Európának, hogy a kortárs magyar gasztronómiát lehet olyan szinten művelni, hogy azzal a dobogó legfelső fokára lehessen kerülni. Ehhez persze kellett egy kiváló magyar alapanyag, és egy felejthetetlen étel, a magyar csapat kecsege étele, amelyet a Stand vendégei pontosan abban a formában választhatnak, ahogyan az a Bocuse d’Oron szerepelt.

Éttermünk és a Bocuse d'Or közös történetének azonban ezzel nincs vége. 2022-ben sous chefünk, Dalnoki Bence a dobogó második fokára állhatott a hat év után újra Budapesten megrendezett Bocuse Európai Válogatón. A csapat többi tagja is éttermünk konyhájából került ki, Szulló Szabina továbbra is elnökként, Széll Tamás ezúttal coach-ként, Nyikos Patrik pedig commis-ként működött közre a csapatban, amely a 2023-as lyoni nagy döntőről végül a bronz szobrot hozhatta haza, és ezzel megszületett minden idők eddigi legnagyobb magyar Bocuse d'Or eredménye.

Ajándékkártya Asztalfoglalás